Jacob

Jacob Vilhelm Larsen

Jacob Vilhelm Larsen blev født i 1976 i Hjørring og startede allerede som 8-årig med at spille cornet hos Gunnar Dornonville de La Cour og senere under ledelse
af den højt respekterede Herbert Møller på Hjørring Kommunale Musikskole.
I 1991 deltog han i sit første danmarksmesterskab for brassbands og har deltaget ved samtlige siden. Han overtog dirigentpodiet i KFUM Brass Band i Hjørring i 1996, og modtog samtidig sin første dirigentundervisning ved en af orkestrets tidligere dirigenter, Henrik Vagn Christensen.
I 2000 flyttede Jacob til Århus, hvor han studerede trumpet og direktion på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han blev med-stifter af Akademiets Brass Kvintet.
I 2002 blev Jacob dirigent for Silkeborg Brass Band, som under hans direktion
blev nummer to i det Danske Mesterskab for Brass Bands, før han returnerede til Århus
Brass Band, som han førte til sejr i 2007 i Nyborg.
Siden sin Master fra Musik Konservatoriet har Jacob arbejdet som succesfuld freelance musiker og vundet tredje pladsen i den prestigefulde Holmboe komponist konkurrence. Jacob har udviklet en stor karriere og er en meget efterspurgt komponist rundt om i Europa.
I 2009 blev han udnævnt som dirigent i Stavanger Brass Band i Norge.
Som en meget respekteret dirigent, komponist og arrangør forlod han sin stilling i 2012.
I 2013 fik Jacob et tæt samarbejde med Ian Porthouse og Tredegar Town Band.
Jacob er i dag musikalsk leder af Selandia Brass Band.

Andreas Spang Olsen

Andreas Olsen begyndte at spille trombone i en alder af 13 år. Andreas har studeret på det Kongelilge Musik Akademi i Århus (1997 – 2000), Royal Academy of Music i London (2000 – 2002) og The Royal Academy of Music i København. (2003 – 2006).

I dag arbejder Andreas som trombonist over hele Europa. Andreas’ største interesse er nutidig musik. Det er en af grundene til, at han er medlem af tre ledende ensembler i Danmark og på Færøerne.: Athelas Sinfoniette, Scenatet og Aldubáran.

Andreas har arbejdet med mange komponister og mange stykker er skrevet specielt til ham. Et af de største samarbejder er med de færøske komponister Tróndur B. Hansen og Atli K. Petersen.

Andreas har skrevet og arrangeret musik siden 2004. Inspirationen til Andrea´s musik kommer fra hans tætte samarbejde med ensembles og musikere. Han holder af at eksperimentere med instrumenternes og musikernes muligheder, som til tider fører til “acting” og brug af hele koncert-scenen eller hele koncert salen.

Andreas har også startet en karriere som dirigent, og har dirigeret nogle af de bedste bands i Danmark og på Færøerne. 2009 – 2010 var han band-træner for Concord Brass Band og dirigerede også de fleste af deres koncerter. Concord vandt det danske mesterskab for Brass Bands i 2009 og 2010. I 2011 – 2012 var Andreas udpeget til band-træner for Lyngby-Taarbæk Brass Band, og Lyngby-Taarbæk Brass Band vandt det danske mesterskab i 2011.

Andreas har også arbejdet med band-træning af Tórshavn Brass Band. Tórshavn Brass Band vandt EBBA konkurrencen 2004 i Glasgow med 91 points, og blev nr. 2 i 2006 i Belfast med 92 points.